Проаналізуйте метод беззбитковості, як один із витратних методів

Виробничі запаси, прибутковість підприємства
Загальна характеристика норм праці, що застосовуються на підприємствах. Класифікація норм Класифікація методів нормування праці. Аналітичні методи нормування, їх зміст і різновиди Знос (амортизація) основних засобів. Ха - ка рах. 131 Розкрийте зміст обліково - інформаційної, розподільчої, стимулюючої та балансуючої ф - ції ціни Облік витрат д - ті на рахунказ класу 9 Склад і призначення звітності ПСБО 1,2,6,20 Особливості визначення норм на апаратах безперервної та періодичної дії Документування касових операцій Охарактеризуйте та приведіть порядок визначення акцизного збору як одного з елементів ціни Порядок визначення посередницьких надбавок (знижок)в ціні в ціні Проаналізуйте метод беззбитковості, як один із витратних методів Охарактеризуйте виробничий цикл, його складові. Види поєднання виробничих операцій Проаналізуйте метод лідера як один із методів ринкового ціноутворення з орієнтацією на конкуренцію Розкрийте суть та завдання стратегічного планування Особливості податкового обліку ПДВ Виробнича операція як головний об’єкт нормування праці. Структура операції в трудовому відношенні Класифікація затрат робочого часу устаткування Економічний ефект Спрощена система оподаткування для юридичних осіб
112569
знаков
1
таблица
1
изображение

3. Проаналізуйте метод беззбитковості, як один із витратних методів

 

При цьому методові підприємець прагне встановити таку ціну, яка забезпечить йому бажану величину чистого доходу. Цей метод спирається на графік беззбитковості, який відображає витрати і очікуваний обсяг виручки при різних рівнях виробництва або продажу.

Різниця між беззбитковим обсягом і максимальною величиною продажу, яка може бути досягнута згідно із прогнозованими розрахунками, називається запасами фінансової безпеки і розраховується у відсотках до очікуваного обсягу продажу. Чим більшим є цей показник, тим безпечнішою є ситуація і меншим ризик виробництва продукції.

Точку беззбитковості можна знайти і аналітичним шляхом в натуральному вимірі, (Тб) визначається за формулою:

де ПВ - сума постійних витрат, ЗВ - змінні витрати на одиницю продукції, Ц - ціна виробу, МД - маржинальний дохід.

Білет 14

 

1. Охарактеризуйте виробничий процес та виробничу операцію. Х - ка основних організаційних типів в – ва

 

Виробничий процес - сукупність технологічних і природних процесів спрямованих на досягнення основної мети п - ва - виконання відповідних робіт і виготовлення необхідної продукції. Основні елементи виробничого процесу:

1. Засоби праці; 2. Предмети праці; 3. Робоча сила.

Класифікують виробничі процеси за такими ознаками:

1. Залежно від ролі в організації виробничої продукції: а)Основні - під час них предмети праці перетворюються у готову продукцію на випуску якої спеціалізується п - во; б)Допоміжні процеси в результаті яких виконують роботи,або виготовляють продукцію,що використовується в основному в - ві; в)обслуговуючі - забезпечують нормальну роботу осн. і допоміжного в - в; г)побічні - процеси,які не зв’язані з основним в - вом але сприяють нормальній роботі п - ва. (збір грибів,ягід)

2. По формі впливу на предмет праці: а)технологічні; б)механічні; в)фізико - хімічні; г)природні.

Складовою частиною кожного процесу в - ва є виробнича операція - це закінчена частина виробничого процесу,яка виконується на робочому місці одним або кількома виробниками.

Класифікація виробничих операцій:

1)Залежно від змісту і участі у формуванні готової продукції: а)технологічні - за допомогою цих операцій виконується механічна, хімічна, термічна обробка, що змінює стан і форму предмета,і перетворює в готову продукцію. ; б)транспортні - операції переміщення предметів праці між робочими місцями,дільницями,цехами; в)контрольно - обліково сортувальні - пов’язані з прийманням робіт і продукції,дотриманням їх вимогам;г)операції зберігання - зберігання предметів праці на складах п - ва і підготовка їх до подачі у в - во.

2)За ступенем автоматизації:а) ручні; б) машинно - ручні; в)автоматизовані; г)автоматичні; д)апаратурні - здійснюється в спеціальних агрегатах(сушильних,плавильних камерах,доменних печах).

Є такі основні види виробництв лісового комплексу:

- лісогосподарське виробництво,

- лісозаготівельне виробництво,

- деревообробне виробн. ,

- лісохімічне виробництво.

 

2. Функції податків та їх класифікація

 

За економічним змістом податки - це фінансові відносини між державою і платниками податків,що виникають з метою загальнодержавного централізованого фонду грошових коштів необхідних для виконання державою її функцій. Виділяють такі основні ф - ції податків: 1)Фіскальна (бюджетна) - дана ф - кція випливає із розподільчої ф - ції фінансів. Її суть полягає в тому, що податки є в основі перерозподілу вартості ВВП від юридичних та фізичних осіб на користь держави. 2)Регулююча – суть якої полягає у впливі податків на різні сторони д - ті платників,як на макроекономічному р - ні так і мікроекономічному р - ні.

Класифікація податків:

1 - за екон. змістом об’єкта оподаткування: податки на доходи, податки на споживання, податки на майно.

2 - залежно від рівня держ. структур: загальнодержавні та місцеві.

3 - за формою оподаткування: прямі і непрямі.

3. Проаналізуйте метод надбавок, як один із витратних методів ринкового ціноутворення

 

Згідно з цим методом до закупівельної ціни товару додається націнка, за рахунок якої посередник забезпечує відшкодування своїх витрат на одержання прибутку.

Існують 2 способи визначення цієї надбавки і внесення її у ціну товару:

Розрахунок здійснюється виходячи із С/В продукції:

 , де

С - собівартість товару;

Нс – надбавка у % до собівартості.

Розрахунок роблять, виходячи з бажаного доходу з обороту (ціни продажу):

,

де Нцп – надбавка у % до ціни продажу

Білет 15

 


Информация о работе «Виробничі запаси, прибутковість підприємства»
Раздел: Экономика
Количество знаков с пробелами: 112569
Количество таблиц: 1
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
54244
1
7

... зацію продукції, її споживчі властивості, якість, платоспроможний попит. Від правильності розрахунку ціни багато в чому залежить обсяг отримуваного прибутку, ліквідність і платоспроможність підприємства, його фінансовий стан. Промислові підприємства можуть підвищити прибуток, використавши послуги банків по факторинговому обслуговуванню. Факторингове обслуговування спрямоване на ліквідацію несвоє ...

Скачать
93061
2
0

... замінено на нове більш удосконалене. На нашому підприємстві працюють більш 1200 людей, 1000 з яких робітники виробництва (Додоток Г), (Додаток Д). Синтетичний облік наявності і руху виробничих запасів на підприємстві ведеться на рахунку 20 «Виробничі запаси» за субрахунками: 201 «Сировина й матеріали; 202 «Купівельні напівфабрикати та комплектуючі вироби»; 203 «Паливо»; 204 «Тара й тарні матері ...

Скачать
175315
8
54

... грошових активів. 6. Побудова ефективних систем контролю за грошовими активами підприємства.   РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ ВАТ «ІНТЕРПАЙП НТЗ» У 2003 -2007 РОКАХ   2.1 Характеристика діяльності ВАТ „Інтерпайп НТЗ”   ВАТ „Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод” (м. Дніпропетровськ) - є провідним підприємством України по виробництву сталевих труб та суці ...

Скачать
115516
87
5

... ться за допомогою формули 2.12 З > ВОК + Кд + Кк (2.12) Для зручності розрахунків приведені вище значення зведемо в таблицю 2.5. Таблиця 2.5 Таблиця розрахунку типу фінансового стану підприємства 2002 2003 2004 ВОК -15,9 -17,1 -10,6 Кд 60 59 58,6 Кк 189,1 196,5 205,3 ВОК + Кд 44,1 41,9 48 ВОК + Кд + Кк 233,2 238,4 253,3 З ...

0 комментариев


Наверх