Класифікація затрат робочого часу устаткування

Виробничі запаси, прибутковість підприємства
Загальна характеристика норм праці, що застосовуються на підприємствах. Класифікація норм Класифікація методів нормування праці. Аналітичні методи нормування, їх зміст і різновиди Знос (амортизація) основних засобів. Ха - ка рах. 131 Розкрийте зміст обліково - інформаційної, розподільчої, стимулюючої та балансуючої ф - ції ціни Облік витрат д - ті на рахунказ класу 9 Склад і призначення звітності ПСБО 1,2,6,20 Особливості визначення норм на апаратах безперервної та періодичної дії Документування касових операцій Охарактеризуйте та приведіть порядок визначення акцизного збору як одного з елементів ціни Порядок визначення посередницьких надбавок (знижок)в ціні в ціні Проаналізуйте метод беззбитковості, як один із витратних методів Охарактеризуйте виробничий цикл, його складові. Види поєднання виробничих операцій Проаналізуйте метод лідера як один із методів ринкового ціноутворення з орієнтацією на конкуренцію Розкрийте суть та завдання стратегічного планування Особливості податкового обліку ПДВ Виробнича операція як головний об’єкт нормування праці. Структура операції в трудовому відношенні Класифікація затрат робочого часу устаткування Економічний ефект Спрощена система оподаткування для юридичних осіб
112569
знаков
1
таблица
1
изображение

3. Класифікація затрат робочого часу устаткування

 

Класифікація робочого часу стосовно устаткування (машин) має виявити наскільки повно вони використовуються, для обґрунтування норм часу норм. Час використання машин,, обладнання, устаткування включає: час роботи; час перерв.

Час роботи машин, устаткування, обладнання - це перерви протягом якого вона знаходиться в дії і включає:

а)час який не передбачає виробничим завданням

б)пов'язаний з виконанням виробничого завдання

Час роботи з виконанням виробничого завдання - це час протягом якого здійснюється передбачене завдання, технологічний процес, який складається з процесу обробки та допоміжних дій, з робочого та холостого ходу. Час робочого ходу – це період протягом якого устаткування знаходиться в дії і на ньому виконується основна робота. Час холостого ходу – це такий період у роботі устаткування протягом якого основна робота на ньому не виконується тому що йде підготовка до здійснення робочого ходу. До часу основної роботи належить ефективний час роботи, який витрачається на дії спрямовані на безпосередні зміни стану, форми розмірів або положення предмету праці в просторі.

 

Білет 26

 

1. Оперативне планування

 

У процесі оперативного планування здійснюється детальна розробка планів підприємства та його підрозділів — окремих виробництв, цехів, виробничих дільниць, бригад, навіть робочих місць — на короткі проміжки часу (місяць, декаду, робочий тиждень, добу, зміну). При цьому розробка планів органічно поєднується з вирішенням питань організації їхнього виконання та поточного регулювання виробництва. Оперативне планування поєднує два напрямки роботи. Перший напрямок, у рамках якого розробляються оперативні плани та графіки виготовлення й випуску продукції, називається календарним плануванням. Другий напрямок включає роботи, що необхідні для безперервного оперативного обліку, контролю та регулювання виконання оперативних планів і ходу виробництва. Цей напрямок дістав назву диспетчеризації.

У процесі оперативного планування треба розв'язувати такі головні завдання:

• забезпечення виконання плану виробничої діяльності (випуск планової продукції в заплановані строки) за ритмічної роботи всіх підрозділів підприємства;

• установлення оптимального режиму роботи підприємства, що сприятиме найбільш ефективному й повному використанню устаткування та робочої сили;

• максимальне скорочення тривалості виробничого циклу та обсягів незавершеного виробництва.

Оперативне планування здійснюється в масштабі всього підприємства як цехове (міжцехове), а для окремих цехів — у розрізі дільниць і робочих місць (внутрішньо - цехове).

Міжцехове оперативне планування має на меті забезпечити скоординовану діяльність і необхідні виробничі пропорції між цехами підприємства згідно з послідовністю технологічних процесів (заготівельних, обробних, складальних) та з урахуванням цехових функцій — основні, допоміжні, обслуговуючі, побічні. Але головним завданням міжцехового оперативного планування має бути погодження номенклатури заготовок, деталей, вузлів та строків їхнього пересування між цехами (виробництвами).

Внутрішньо - цехове оперативне планування включає розробку календарних планів виробництва для дільниць та контроль їхнього виконання, розподіл робіт за дільницями, доведення до робочих місць, оперативне регулювання виробничих процесів.

У практиці господарювання розрізняють три основні системи оперативного планування: по - детальну, комплектну та на замовлення. Вибір системи оперативно - виробничого планування залежить від типу виробництва, складу й особливостей продукції тощо. Перевагу віддають тій системі, яка дає змогу найбільш ефективно вирішувати завдання оперативного планування.

2. Податкова соціальна пільга

 

Пільги по ПДФО наз. податковими соц. . пільгами. Платник податку, який отримує доходи у вигляді ЗП на Україні, розмір якої не перевищує прожиткового мінімуму, збільшеного в 1. 4 рази та округленого до найближчих 10грн. ( 2008 рік – 940 грн. ) має право на зменшення місячного доходу отриманого від 1 прац. на суму ПСП.

Крім того, деякі категорії громадян мають підвищений розмір пільги. ПСП у розмірі 150% встановлюється для платника податку, який:

1.  є самотньою матір’ю або самотнім батьком у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років.

2.  Утримує дитину інваліда

3.  Має 3 чи більше дітей віком до 18р. у розрахунку на кожну дитину;

4.  Є вдівцем вдовою.

5.  Є чорнобильцем 1 або 2 категорії.

ПСП у розмірі 200% встановлюється для платника податку, який є:

1.  героєм України чи СРСР.

2.  учасником великої вітчизняної війни.

3.  колишнім в’язням концтаборів, репресованим.

У разі, якщо платник податків має право на 2 або більше соц. пільги, застосовується тільки 1 найбільша з них.

 

3. Класифікація методів вивчення затрат робочого часу: метод безпосередніх вимірів; метод моментних спостережень

 

Метод безпосередніх вимірів передбачає фіксування витрат робочого часу послідовно за поточним ходом часу . В бланку спостереження фіксується все що відбивається на робочому місці . Він дозволяє отримати уявлення про те як щільно зайнятий робітник протягом зміни, наскільки значна частка пасивного спостереження за робочим устаткуванням. Цей метод має певну результативність та точність але є певна складність та трудомісткість.

Сутність методу моментних спостережень полягає у фіксуванні не окремої тривалості кожної з операцій протягом зміни а у фіксуванні окремих заздалегідь вибраних, випадкових моментів робочої зміни, робітника, щодо виконання завдання. Метод момент них спостережень є менш трудомістким але і результати є менш точними. Цей метод використовують при вивченні багато апаратних та багатоверстатних в - в із залученням великої к - ті робітників.

Білет 27

 


Информация о работе «Виробничі запаси, прибутковість підприємства»
Раздел: Экономика
Количество знаков с пробелами: 112569
Количество таблиц: 1
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
54244
1
7

... зацію продукції, її споживчі властивості, якість, платоспроможний попит. Від правильності розрахунку ціни багато в чому залежить обсяг отримуваного прибутку, ліквідність і платоспроможність підприємства, його фінансовий стан. Промислові підприємства можуть підвищити прибуток, використавши послуги банків по факторинговому обслуговуванню. Факторингове обслуговування спрямоване на ліквідацію несвоє ...

Скачать
93061
2
0

... замінено на нове більш удосконалене. На нашому підприємстві працюють більш 1200 людей, 1000 з яких робітники виробництва (Додоток Г), (Додаток Д). Синтетичний облік наявності і руху виробничих запасів на підприємстві ведеться на рахунку 20 «Виробничі запаси» за субрахунками: 201 «Сировина й матеріали; 202 «Купівельні напівфабрикати та комплектуючі вироби»; 203 «Паливо»; 204 «Тара й тарні матері ...

Скачать
175315
8
54

... грошових активів. 6. Побудова ефективних систем контролю за грошовими активами підприємства.   РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ ВАТ «ІНТЕРПАЙП НТЗ» У 2003 -2007 РОКАХ   2.1 Характеристика діяльності ВАТ „Інтерпайп НТЗ”   ВАТ „Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод” (м. Дніпропетровськ) - є провідним підприємством України по виробництву сталевих труб та суці ...

Скачать
115516
87
5

... ться за допомогою формули 2.12 З > ВОК + Кд + Кк (2.12) Для зручності розрахунків приведені вище значення зведемо в таблицю 2.5. Таблиця 2.5 Таблиця розрахунку типу фінансового стану підприємства 2002 2003 2004 ВОК -15,9 -17,1 -10,6 Кд 60 59 58,6 Кк 189,1 196,5 205,3 ВОК + Кд 44,1 41,9 48 ВОК + Кд + Кк 233,2 238,4 253,3 З ...

0 комментариев


Наверх