Тематичний навчальний план

КРЕДИТНІ КАРТКИ (Кредитные карточки)
Опорний конспект лекції Характеристика методики викладання для старшокласників Тематичний навчальний план Передмова Методика забезпечення бази знань по темі “КРЕДИТНІ КАРТКИ” Банкомат - це Застосування безготівкових засобів платежу - новий крок еволюції грошових відносин Банківські пластикові картки в системі безготівкових розрахунків Бажаючи здійснити покупку ( або отримати послугу ), держатель картки надає її продавцеві Банк-еквайєр здійснює необхідні перерахування коштів на корреспондентський рахунок ( або зняття з корреспондентського рахунк ) в розрахунковому банку Бажаючи здійснити покупку ( або отримати послугу ), держатель картки надає її продавцеві Аналіз діяльності банків-членів системи карткових розрахунків, пов”язаної з емісією, еквайєрингом і видачею готівки Застосування безготівкових засобів платежу - новий крок еволюції грошових відносин Проблеми економічної освіти на сторінках періодичної преси
183414
знаков
0
таблиц
16
изображений

2.3. Тематичний навчальний план .



НАЗВА ТЕМИ РОЗПОДІЛ ПО ГОДИНАМ

ВСЬОГО ЛЕКЦІЇ СЕМІНАРИ САМОСТ. РОБ.


1. ОРГАНІЗАЦІЯ КБ 4 2 2 1


2. ФОРМУВАННЯ КАПІТАЛУ КБ 3 1 2 1


3. ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЇ БАНКІВ.

КРЕДИТУВАННЯ 3 2 1 1


4. КРЕДИТНІ ОПЕРАЦІЇ ТА ЇХ ВИДИ 4 2 2 2

5. КРЕДИТНІ КАРТКИ 4 2 2 1



6. ОРГАН. І РЕГУЛ. ГОТІВКОВОГО

ГРОШОВОГО ОБІГУ 3 2 1 1


7. ІНВЕСТИЦІЙНА Д-ТЬ КБ 3 2 1 1


8. СИСТЕМА ВАЛЮТНИХ ВІДНОСИН 2 1 1 1


9. МІЖНАРОДНІ ОПЕРАЦІЇ КБ 3 2 1 1



10. ПОСЛУГИ КБ 2 1 1 1



11. НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК ТА

ЙОГО ОПЕРАЦІЇ 4 2 2 2


всього: 35 19 16 13


Майже в кожній темі нами запропоновані самостійні роботи. На самостійне опрацювання винесені такі питання:

- порядок створення КБ

- управління ресурсами КБ

- умови кредитної угоди,

- кредити пеід цінні папери

- взаємозв”язок касових і емісійних операцій банку

- ризик і ліквідність інвестиційних операцій

- НБУ і його структура...

Пропонуючи питання на самостійне вивчення, ми сподіваємося на остаточні знання учнів з інших предметів.


2.5. Форми і методи контролю навчально-пізнавальної діяльності.


Враховуючи вікові особливості старшокласників(студентів) і специфіку дисципліни “БАНКІВСЬКА СПРАВА” треба підібрати ті форми і методи навчально-пізнавальної діяльності , які б найбільш точно відповідали передбаченим програмою дисципліни вимогам .


Контроль рівня засвоєння нового матеріалу на лекції може здійснюватися за допомогою тестових завдань (див. с. ), самостійної роботи або,навіть, лектору достатньо запитати у старшокласників чи все їм зрозуміло і чи нема в них запитань.Велику частину матеріалу старшокласникам пропонується на самомтійне вивчення . Цю частину роботи можна перевірити запропонувавши їм підготовити доповідь усну або у формі реферату , або на семінарському занятті влаштувати дискусію навколо цих питань.Також, наприклад, самостійну роботу можна провести на семінарському занятті.Тема “Система валютних відносин” вивчалася раніше у дисципліні Міжнародні економічні відносини.Тому викладач розповівши лише специфічні моменти ,які стосуються лише банківської сфери, може запропонувати учням показати свої знання по цій темі. Викладачем повинні бути розроблені завдання для самостійної роботи, наприклад :


1-й варіант :

- дати визначення поняттю національної валютної системи і описати її складові елементи;

- дати визначення поняттю валютний курс і описати механізм його визначення .


2-й варіант :

- дати визначенню категорії міжнародна валютна система , назвати її основні елементи ;

- що таке конвертованість валюти і які види її бувають?


На практичних заняттях старшокласникам буде цікаво взяти участь у рольовій або імітаційній грі (див. с. ) , в яких вони зможуть проявити всі свої набуті знання і вміння. Семінарські заняття треба проводити по заздалегідь відомому плану , щоб старшокласник міг підготуватися до нього . В кінці кожного тематичного блоку можна проводити контрольні роботи у вигляді тестів або комбінованого уроку .


Для того , щоб підтримувати рівень знань з пройденого матеріалу , можна поєднувати новий матеріал зі старим , при цьому запропонувати порівняти його або проаналізувати новий матеріал , спираючись на попередні знання.


При вивченні теми “Кредитні картки” нами пропонуються такі форми контролю :

- бліц-опитування(див. с. )

- тест (див. с. )

- ситуація (див. с. )

- імітаційна гра ( див. с. )


Щоб підвищити зацікавленість у старшокласників можна влаштувати змагання або на швидкість вирішення задачі , або на прийняття найбільшефективного рішення в певній ситуації . Також можна провести групове змагання , при цьому розбити групу на підгрупи , видати їм однакові завдання і визначити найкращих .


Всі ці запропоновані нами форми і методи контролю потребують детальної розробки , певної матеріально-технічної бази . В наших умовах реально можна розробляти тестові вправи , проводити контрольні роботи , залікові заняття , в кінці - екзамен .Але треба також вносити якісь зміни і використовувати неординарні методи проведення класичних семінарських занять .


В деяких конкретних випадках розмова зі старшокласником тет-а-тет теж може допомогти викладачу перевірити його рівень знань ( форма усного екзамену ) .


Для виявлення певних знань у старшокласників викладач може самостійно обрати той чи інший метод , але потім - він повинен бути задоволений результатами своїх дій ,а результат - виявлення повної картини ситуації ,яка зараз є в певній групі . Викладач повинен проаналізувати і свою роботу з старшокласниками , повинен прийняти рішення про майбутні форми і методи викладання .


3.Розробка навчально-методичного блоку до теми .



Информация о работе «КРЕДИТНІ КАРТКИ (Кредитные карточки)»
Раздел: Банковское дело
Количество знаков с пробелами: 183414
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 16

Похожие работы

Скачать
184514
19
40

... MasterCard Mass, Ø до 2100 грн. по картках Visa Gold або MasterCard Gold.    Відсоткова ставка за кредит (дозволений овердрафт) – до 2% на місяць.     Гроші (сума в межах кредитного ліміту) доступні в будь-який час.     Відсотки за кредитом нараховуються тільки за дні користування кредитом і списуються автоматично 25 числа кожного місяця. Використаний кредит погашається автоматично – ...

Скачать
198170
3
16

... будь-який громадянин в Україні, якщо в нього є стабільний дохід, може отримати “кредитку” без заставного майна та будь-яких гарантій, як це відбувається в розвинутих країнах світу. 3.3 Місце операцій з пластиковим картками в Інтернет-просторі України Лідери провідних держав та широкі кола ділового світу сприймають нову економіку не лише як сучасну модель ведення бізнесу, а й як стратегічну ...

Скачать
102006
3
3

... платіжних систем, за видами платіжних карток, за категорією клієнтів; - Аналіз активності та використання платіжних карток клієнтами; - Аналіз ризиків та ефективності операцій банку з платіжними картками. Аналіз діяльності банку з використанням міжнародних платіжних карток проводиться з метою з'ясування доцільності здійснення цих операцій як для самого банку, так і для його клієнтів, а також ...

Скачать
57915
0
0

... цієї системи фізичні особи протягом 15 хвилин можуть отримати та відіслати перекази в доларах США в будь-який куточок світу. РОЗДІЛ 3 ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ БАНКІВСЬКИХ ОПЕРАЦІЙ З ПЛАСТИКОВИМИ КАРТКАМИ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІРОЗВИТКУ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ 3.1 Проблеми та перспективи використання банками платіжних карток Інтенсивний розвиток перспективних напрямів банківського бі ...

0 комментариев


Наверх