Передмова

КРЕДИТНІ КАРТКИ (Кредитные карточки)
Опорний конспект лекції Характеристика методики викладання для старшокласників Тематичний навчальний план Передмова Методика забезпечення бази знань по темі “КРЕДИТНІ КАРТКИ” Банкомат - це Застосування безготівкових засобів платежу - новий крок еволюції грошових відносин Банківські пластикові картки в системі безготівкових розрахунків Бажаючи здійснити покупку ( або отримати послугу ), держатель картки надає її продавцеві Банк-еквайєр здійснює необхідні перерахування коштів на корреспондентський рахунок ( або зняття з корреспондентського рахунк ) в розрахунковому банку Бажаючи здійснити покупку ( або отримати послугу ), держатель картки надає її продавцеві Аналіз діяльності банків-членів системи карткових розрахунків, пов”язаної з емісією, еквайєрингом і видачею готівки Застосування безготівкових засобів платежу - новий крок еволюції грошових відносин Проблеми економічної освіти на сторінках періодичної преси
183414
знаков
0
таблиц
16
изображений

3.1. Передмова ...


Дана тема “Кредитні картки “ займає особливе місце серед інших тем дисципліни “БАНКІВСЬКА СПРАВА “. Це пояснюється тим , що впровадження карток для наших банків є не тільки справою підвищення іміджу , а й новим кроком у сфері безготівкових розрахунків і кредитних відноси . Якщо за кордоном пластикові картки були відомі з 50-их років , то у нас широким масам вони відкрились з 1992 року .Необхідність щодо вивчення даного економічного “нововведення” продиктована часом . Міжнародне визнання і глобальні масштаби використання пластикових карток передбачають вдосконале володіння технологією виробництва , обслуговання і користування ними .


Майбутнім спеціалістам з БАНКІВСЬКОЇ СПРАВИ необхідно володіти знаннями про кредитні картки , як і знаннями про будь-яке інше банківське поняття .


Серед всіх банківських операцій і послуг операції з кредитними картками найбільш технологізовані . Тому для роботи з картками банк повинен пройти жорстку сертифікацію , адже картку завдяки міжнародній стандартизації можна використовувати по всьому світі .


Кредитна картка для свого власника - ключ до грошових ресурсів на рахунку . Якщо гроші витрачаються в межах наявних на рахунку коштів- дебетова картка і для банка обслуговування такої картки - звичайна послуга . Якщо ж банк видає картку , по якій клієнт може витратити більше , ніж в нього є на рахунку - кредитова картка - то це вже нагадує кредитну операцію , по якій банк позичає свої кошти під визначений процент на певних умовах . Тобто ,в принципі , операції з кредитними картками можна вивчати лише після ознайомлення з усіма видами кредитних операцій .


Тому враховуючи всі особливості карткового кредиту необхідно окремо розглядати цю тему на досить високому рівні . Для нашої краіни картки - майбутнє , яке помаленьку втілюється в життя . Наша задача- якомога швидше розібратися в цих питаннях для прискорення розвитку карткових відносин в межах держави.


3.2. Цілі та завдання теми . Бюджет часу на вивчення .


Дана тема “КРЕДИТНІ КАРТКИ “вивчається в дисципліні “БАНКІВСЬКА СПРАВА” з метою дати студентам уявлення про пластикові картки , про методи і форми роботи банків з цим новим продуктом, формувати в них економічний світогляд, готовність до свідомого вибору професії, ознайомити студентів з міжнародним досвідом роботи у галузі пластикових карток .


Поставлені задачі :

1. Ознайомити студентів з основами проведення розрахунків за допомогою такого платіжного інструмента , як кредитна картка.

2. Розкрити сутність таких понять :кредитна катрка, емісія, еквайринг, авторизація, сліп, чек, касовий аванс...

3. Виховувати такі якості особистості як: самостійність, діловитість, натхнення, підприємливість, організованість...

4.Формувати вміння і навички стосовно проведення операцій з використанням пластикових карток, визначення ролі банку в даній системі безготівкових розрахунків , оцінки вигідності проведення операцій банку з кредитними картками.


БЮДЖЕТ ЧАСУ НА ВИВЧЕННЯ ТЕМИ “КРЕДИТНІ КАРТКИ”:




ФОРМА ЗАНЯТТЯ КІЛЬКІСТЬ ГОДИН


1. ЛЕКЦІЯ 2


2. СЕМІНАРСЬКЕ ЗАНЯТТЯ 2


3. САМОСТІЙНА РОБОТА 2




3.3. Опорно - інформаційна схема до теми “Кредитні картки”.


ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯ

ПЛАСТИКОВА КАРТКА



ЕМІСІЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ


ДЕБЕТОВІ КРЕДИТОВІ АВТОРИЗАЦІЯ

КАРТКИ


ON-LINE OFF-LINE

СІМЕЙНІ

КОРПОРАТИВНІ


ІНДИВІДУАЛЬНІ


БАНКІВСЬКІ ОПЕРАЦІЇ ПО КАРТКАМ




ПОКУПЕЦЬ КАРТКА ПРОДАВЕЦЬ АВТОРИЗАЦІЯ

“ + “ “ - “


ЧЕК

БАНК СЛІП



Информация о работе «КРЕДИТНІ КАРТКИ (Кредитные карточки)»
Раздел: Банковское дело
Количество знаков с пробелами: 183414
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 16

Похожие работы

Скачать
184514
19
40

... MasterCard Mass, Ø до 2100 грн. по картках Visa Gold або MasterCard Gold.    Відсоткова ставка за кредит (дозволений овердрафт) – до 2% на місяць.     Гроші (сума в межах кредитного ліміту) доступні в будь-який час.     Відсотки за кредитом нараховуються тільки за дні користування кредитом і списуються автоматично 25 числа кожного місяця. Використаний кредит погашається автоматично – ...

Скачать
198170
3
16

... будь-який громадянин в Україні, якщо в нього є стабільний дохід, може отримати “кредитку” без заставного майна та будь-яких гарантій, як це відбувається в розвинутих країнах світу. 3.3 Місце операцій з пластиковим картками в Інтернет-просторі України Лідери провідних держав та широкі кола ділового світу сприймають нову економіку не лише як сучасну модель ведення бізнесу, а й як стратегічну ...

Скачать
102006
3
3

... платіжних систем, за видами платіжних карток, за категорією клієнтів; - Аналіз активності та використання платіжних карток клієнтами; - Аналіз ризиків та ефективності операцій банку з платіжними картками. Аналіз діяльності банку з використанням міжнародних платіжних карток проводиться з метою з'ясування доцільності здійснення цих операцій як для самого банку, так і для його клієнтів, а також ...

Скачать
57915
0
0

... цієї системи фізичні особи протягом 15 хвилин можуть отримати та відіслати перекази в доларах США в будь-який куточок світу. РОЗДІЛ 3 ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ БАНКІВСЬКИХ ОПЕРАЦІЙ З ПЛАСТИКОВИМИ КАРТКАМИ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІРОЗВИТКУ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ 3.1 Проблеми та перспективи використання банками платіжних карток Інтенсивний розвиток перспективних напрямів банківського бі ...

0 комментариев


Наверх